Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

13/01/2020

Mobilitat, Espai Públic

Campanya de la Guàrdia Urbana per controlar la circulació dels patinets elèctrics 

Els agents duran a terme una actuació informativa i sancionadora del 13 al 31 de gener a Collblanc-la Torrassa, com a prova pilot, una acció que s’estendrà el mes de febrer al conjunt de la ciutat

Es vigilarà especialment que els conductors dels patinets elèctrics no circulin per les voreres, no utilitzin telèfons mòbils ni auriculars i que facin un ús unipersonal i responsable del vehicle

Veure imatge de  Campanya de la Guàrdia Urbana per controlar la circulació dels patinets elèctrics  (nova finestra)
Del 13 al 31 de gener, la Guàrdia Urbana du a terme a Collblanc-la Torrassa, com a prova pilot, una campanya de control de la circulació dels patinets elèctrics. L’actuació s’estendrà al conjunt de la ciutat durant tot el mes de febrer. A L’Hospitalet, l’any 2019 aquests vehicles van estar implicats en una cinquantena d’accidents.

L’objectiu de la campanya és informar i aplicar les normes i instruccions dictades recentment per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors en facin una utilització adequada i es respecti el bon ús compartit de l’espai públic.

Aquests patinets són vehicles d’una o dues rodes, d’una única plaça, propulsats per motors elèctrics que desenvolupen una velocitat d’entre 6 i 25 km/h. La seva proliferació en els darrers anys ha fet necessari establir unes normes d’ús.

Així, les instruccions de la DGT sobre els vehicles de mobilitat personal prohibeixen la circulació dels patinets elèctrics per les voreres i zones de vianants, no permeten que superin la velocitat de 25 km/h ni que es condueixin usant el telèfon mòbil o els auriculars.

També estableixen que la seva utilització ha de ser unipersonal; la conducció nocturna, amb enllumenat i rodes reflectants, i que els usuaris tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues, com la resta de conductors de vehicles.

La Guàrdia Urbana vigilarà el compliment d’aquestes normes i sancionarà les infraccions, amb multes que poden anar de 80 a 200 euros. L’actuació es prioritzarà sobre els conductors que circulin de forma negligent i irregular, tant per la vorera com per la calçada, i sobre els autors d’infraccions greus que circulin en sentit contrari, no respectin la preferència de pas, usin mòbil o auriculars, transportin una segona persona o condueixin sota els efectes de begudes alcohòliques o drogues. Per als infractors menors de 18 anys, la responsabilitat correspon als pares.


Últimes notícies

Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Veure imatge de Arrenca un programa de formació i ocupació en neteja d’edificis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400