Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/10/2019
Educació viària

La policia local rep un dels Premis Nacionals de Seguretat Viària

En el marc de la 3a Convenció Nacional de Seguretat Viària de les Policies Locals, que s'ha celebrat a Madrid   La distinció premia les bones pràctiques de l’equip d’educació viària de la Guàrdia Urbana de la ciutat
Veure imatge de 	La policia local rep un dels Premis Nacionals de Seguretat Viària (nova finestra)
La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet ha rebut un dels Premis Nacionals de Seguretat Viària, en la seva setena edició, en el marc de la 3a Convenció Nacional de Seguretat Viària de les Policies Locals que s’ha celebrat avui a Madrid. Els premis, d’àmbit estatal, estan organitzats per la Fundació per a la Seguretat Viària (FESVIAL), en col•laboració amb la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (UNIJEPOL).

La distinció atorgada a L’Hospitalet premia les bones pràctiques de l’equip d’educació viària de la Guàrdia Urbana, que cada any imparteix formació en aquest àmbit als centres educatius de la ciutat. El curs 2018-2019 hi va fer 561 sessions formatives, en les quals van participar 16.636 alumnes d’educació primària i secundària d’una quarantena d’escoles i instituts.

Les sessions que imparteix la Guàrdia Urbana s’adapten a l’edat de l’alumnat, que va dels 3 als 17 anys, amb programes específics per a cada etapa educativa. L’objectiu és fomentar entre infants i joves l’educació viària, la prevenció d’accidents de trànsit, la identificació dels riscos com a vianants i passatgers, l’ús responsable de la bicicleta i conscienciar sobre el perill de l’alcohol i altres substàncies en la conducció, entre altres aspectes relacionats amb la mobilitat i la seguretat.

A més dels serveis ordinaris als centres educatius, la Guàrdia Urbana impulsa també un seguit d’activitats de caràcter extraordinari que es fan durant el curs escolar, com ara accions teatrals de conscienciació sobre mobilitat segura a l’Auditori Barradas i el Teatre Joventut, un concurs de dibuix, un parc infantil de trànsit al recinte de La Farga, visites guiades a les dependències de la Guàrdia Urbana i un espai de seguretat viària a les Festes de Primavera.

Dins del Pla local de seguretat viària, la Guàrdia Urbana també duu a terme campanyes anuals de prevenció d’accidents de trànsit i control de la circulació de vehicles, amb accions concretes sobre velocitat, consum d’alcohol i drogues, transport escolar, motocicletes i camions. A més, la pacificació del trànsit als carrers de la ciutat és un dels objectius del Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet, que inclou mesures com la reurbanització de vies com a zones de prioritat invertida, prioritàries per als vianants, amb estructura de plataforma única de calçada i voreres i reducció del límit de velocitat a 20 o 30 km/h per als vehicles que hi circulen.

Últimes notícies

Veure imatge de  El veïnat del Districte III decidirà la ubicació del nou Poliesportiu de Santa Eulàlia  (nova finestra)
Veure imatge de  L’exposició “Construccions identitàries. Work in progress” arriba a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  El carsharing de SEAT, Respiro, arriba a L'Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  L’Ajuntament commemora el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400