Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Visita a l'exposició: "Quàntica"

Pessics de Ciència
Data: 15 de maig de 2019
Hora: a les 12 h
Data inici inscripció: 11/04/2019
Data fi inscripció: 10/05/2019
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Preu: Gratuït
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Punts d'inscripció/venda: Centre Cultural Sant Josep
L’exposició «Quàntica» aporta les claus per entendre els principis de la física quàntica i ho fa a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. El projecte convida el públic a explorar els nous paradigmes de la ciència moderna, encuriosir-s’hi i valorar-los críticament.
La física quàntica descriu les lleis fonamentals del món que romanen ocultes als sentits. És la teoria construïda pels humans que descriu la naturalesa de manera més precisa. En molts aspectes, és una teoria sorprenent, sempre sotmesa a crítica i amb un enorme calat filosòfic. «Quàntica» permet analitzar de quina manera els nous postulats de la física quàntica sacsegen la nostra visió del món i el futur de la humanitat.
D’una banda, s’hi exposen deu projectes artístics que evidencien que l’impacte de la quàntica va més enllà del domini de la ciència. D’altra banda, s’hi presenten nou finestres que introdueixen el treball de recerca al laboratori i situen el visitant davant de l’assoliment intel•lectual que suposen les teories de la física en contacte amb l’abast dels experiments avançats.
En unir aquests dos itineraris, l’artístic i el científic, es configura un panorama polièdric que planteja noves preguntes i connexions que contribueixen a la comprensió d’una realitat aparentment invisible i l’impacte que aquesta té en les nostres vides.

Dimecres, 15 de maig, de 2019, a les 12.00 h

CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer Montalegre, 5 - Barcelona 

Activitat gratuïta

Cal reserva prèvia: presencialment al Centre Cultural Sant Josep (av.d’Isabel la Catòlica 32, de L’Hospitalet del Llobregat), o bé online a www.ccsantjosep.cat.

Inscripcions a partir de l'11 d'abril

INSCRIPCIÓ ONLINE


Programa: Pessics de Ciència
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400