Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Més enllà de la Covid-19, sanitat: s’ha après la lliçó?

Data: 9 de juliol de 2020
Hora: 18.30 h
Lloc: Plataforma Zoom bit.ly/LHEspai090720

Darrera videoconferència del cicle “Més enllà de la Covid-19” d’aquest curs convocat per L’H Espai de debat. En aquesta ocasió, per tractar la situació sanitària catalana, espanyola, europea i mundial arran de la pandèmia sanitària. Amb la participació d’una de les ponents habituals de l’entitat, la periodista Milagros Pérez Oliva.

Els moments molt durs que hem viscut, veient amb angoixa com el sistema sanitari podia col·lapsar, han fet palesa la necessitat de replantejar-se col·lectivament que hem fet, que fem i que estem disposats a fer amb la sanitat.

Més enllà dels aplaudiments als balcons, dels reconeixements constants de ciutadania, empreses i institucions a tot el col·lectiu sanitari, ara que, amb totes les precaucions possibles, sembla que hem superat el moment crític, arriba la prova de foc: veure si hem après alguna cosa de les situacions viscudes.

Es tracta de fer, però de debò i fins a les darreres conseqüències, una reflexió crítica, molt crítica, sobre l’estat de la nostra sanitat. I fer-ho requereix sinceritat i responsabilitat. Sinceritat per a reconèixer que pot ser, el nostre sistema després de gairebé 10 anys de desmantellament constant no era tan excels com alguns ens volien fer creure, i responsabilitat perquè, els que durant aquest període es van dedicar al desmuntatge de vegades premeditat, assumeixin que, parlant suau, es van equivocar.

Potser ha arribat el moment que com a societat, tots i totes ens impliquem per a no repetir els errors sistemàtics comesos en els darrers anys, tot pensant que la nostra vida està en joc.
I per a analitzar, reflexionar i proposar, comptarem amb Milagros Pérez Oliva, periodista que el 2010 va rebre la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari i l’any 2006 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme “per fomentar el coneixement dels temes de salut pública i epidemiologia”; tots dos, premis concedits per la Generalitat de Catalunya. Una ponent brillant i capaç d’oferir una visió objectiva i crítica sobre allò que ha estat i allò que hauria de ser la sanitat; i que és membre del Comitè de Bioètica de Catalunya.

Més informació a la pàgina web de L'H Espai de debat

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400