Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició de fotografia: La diversitat cultural al Brasil

de Marina Moreira i Vera Águia
del 10 al 29 de setembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Els orígens i les arrels de la cultura brasilera estan en els indígenes, els europeus i els africans. Aquest mestissatge forma la diversitat de la cultura brasilera. Podem agregar després els asiàtics (japonesos en la seva gran majoria) al principi del segle XX amb la Primera Guerra Mundial, i els àrabs (libanesos i turcs principalment). És sens dubte una de les societats més multiracials i multiculturals existents en aquest planeta.

Aquest any com a part de la commemoració del Dia de la Independència del Brasil, el 7 de setembre, organitzem una exposició de dues fotògrafes del Centre-oest del país: Marina Moreira i Vera Águia.

Amb el treball d'aquestes dues fotògrafes queda representada part d'aquesta diversitat de races i cultures, tan complexes al Brasil. Una diversitat estratificada en molts aspectes, i barrejada en uns altres, que ja ve des dels seus orígens. La diversitat cultural al Brasil és una cosa natural, però no sense problemes. Hi ha molt per fer i evitar, però l'esperança és la major virtut de l'ànima brasilera.

Etel Borges Reis
Arquitecta, artista, fotògrafa, doctora en Belles arts per la UB
Curadora de l'ExposicióMarina Moreira (Itapuranga, GO, 1963)
Marina és d'aquelles fotògrafes que van néixer per al fotoperiodisme i la foto documental. Les seves fotos sobre la comunitat negra, els Kalungas, les invasions en les barraques, els campamientos dels sense sostres, o sobre els nens indefensos, entre altres, són un reflex d'aquesta habilitat nada. Les seves fotos més enllà del fort to de reivindicació, transmeten pau i certa esperança en el futur, que tot acabarà bé, malgrat tot.

Vera Águia (Anápolis, GO, 1968)
Li agrada estar prop de les persones i interactuar amb elles. Sent que hi ha màgia en captar la història que cadascun porta dins, i admira els diversos traços de personalitat que hi ha al seu voltant. En el fons s'assegui com una comptadora d'històries.
Despues de dues importants exposicions centrades en la raça negra, Vera realitza fotografies en les quals mostra també als indígenes. En comú està l'alegria i l'espontaneïtat que ens contagien les seves fotos.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400